7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kompot jabłkowo-śliwkowyBardzo, bardzo smaczny. Jeden z lepszych :)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:mniej więcej 1:1 antonówki (lub inne jabłka z przewagą kwaśnych) i śliwki (węgierki lub inne, świeże lub mrożone) - w sumie garnek 4L
3 goździki 1/2 łyżeczki cynamonu ew. 2 łyżki cukru Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kompot jabłkowy z goździkami (wegańska)Kompot jabłkowo-aroniowy (wegańska) Zupa jabłkowo - śliwkowa (lakto-wege) Kompot jabłkowy z suszonymi morelami (wegańska) Kompot z truskawek (wegańska) Kompot "suszony" (wegańska) Kompot wigilijny (wegańska) Placek śliwkowy (bez ograniczeń) Tarta śliwkowa (bez ograniczeń) wino śliwkowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Oczywiście kompoty można robić również na zimę, ale trochę w inny sposób: obrane, pokrojone owoce wkładamy do słoików, zalewamy gorącym syropem (woda, cukier, przyprawy) i pasteryzujemy. Polecam też owoce w soku własnym: owoce w dużym garnku podgrzewamy (nie za długo) w piekarniku, żeby puściły sok. Przekładamy je do słoików, zalewamy sokiem i pasteryzujemy. Czereśnie robione tą metodą są zimą obłędne...
Dana 2013-10-19 14:05:20.679