
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki mleka sojowego
3 łyżki kakao 5 łyżek cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki aromatu arakowego Przygotowanie:
Zagotowujemy mleko sojowe. Wsypujemy cukier i mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy kakao. Trochę gotujemy mieszając, żeby nie było grudek. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Gotujemy kilka minut ciągle mieszając, aż otrzymamy dosyć gęstą polewę. Zdejmujemy z ognia, dodajemy aromat i mieszamy. Wskazówki i uwagi:Polewa pozostaje płynna. Nie zastyga nawet długo trzymana w lodówce. Z tego względu może dać ciekawy efekt stosowana do lodów lub płaskich ciast, ale nie nadaje się np. do ciastek.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Polewa czekoladowa (wegańska)Polewa czekoladowa do ciast (wegańska) Czekoladowa polewa deserowa, błyszcząca i aksamitna (wegańska) Wymarzony mus / polewa czekoladowa z silken tofu (wegańska) Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW) Sos / polewa truskawkowa do deserów (wegańska) Polewa jagodowa z nutą wanilii (wegańska) Polewa mleczno-kakaowa do ciast (wegańska) Sos miodowo-kakaowy (polewa) do deserów (wegańska+miód) Krem karobowo-bananowy i polewa daktylowa do naleśników (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |