
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Żur kiszony, tzw. zakwasUżywać do sporządzania barszczu, żuru, zakwaszenia kapusty itp.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka żytniej mąki lub płatków owsianych
2 l wody skórka z żytniego, razowego chleba 2 ząbki czosnku 1 mała cebula Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z wodą, dodać skórkę chleba, obrany czosnek i cebulę. Naczynie obwiązać gazą, postawić w ciepłym miejscu na 4-5 dni, aż się ukisi.
Zakwas zlać do butelek, postawić w chłodnym miejscu, np. w lodówce.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Żur / kiszenie żuru (wegańska)Żur lub żurek Babci Jutki (wegańska) Grahamki na zakwasie (wegańska) razowiec na zakwasie (wegańska) Farsz do naleśników z tzw. warzyw po chińsku (z imbirem) (wegańska) Żur z mąki żytniej (na żurek lub do picia) (wegańska & RAW) Barszcz czerwony na zakwasie buraczanym lub zakwasie na żurek (wegańska) Zaalouk - sałatka marokańska z pieczonego bakłażana i pomidorów (tzw. kawior z bakłażanów) (wegańska) Gomasio tradycyjne (sezamowa posypka, tzw. sól sezamowa) (wegańska) Barszcz buraczany z domowego zakwasu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Malwua 2011-03-23 22:10:34.153