
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:Czarna fasola (sucha), 1/2 szklanki
Cebula 1/2 Czosnek 2 ząbki Imbir Kminek mielony Pieprz cayenne Olej dla odpowiedniej konsystencji Przygotowanie:
Do przygotowania pasty użyłam suchych strączków, moczonych wcześniej przez noc oraz gotowanych 40 min. z dodatkiem kminku.
Przygotowaną fasolę zmiksowałam w blenderze razem z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Dolewamy olej, by uzyskać pożądaną konsystencję. Wskazówki i uwagi:Analogicznie robię pastę z awokado: na 1 sztuka, cebula 1/2, czosnek 1 ząbek, sok z 1/2 cytryny, sól i pieprz.
Kanapki: chleb żytni razowy, pasta z fasolki lub awokado, a do tego np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka żółta i natka pietruszki.
Nadesłał(a) porucznikkot,
dnia: 2013-11-13 13:29:36.524
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta z białej fasoli z czosnkiem i pieprzem z zalewy (do kanapek) (wegańska)Tapenada - pasta z czarnych oliwek z czosnkiem (wegańska) Szybka pasta na kanapki (z fasolki konserwowej) (wegańska) Fasola - pasta z pomidorem, czosnkiem i zieleniną (wegańska) Fasola z ryżem w sosie pomidorowym z czosnkiem, imbirem i cynamonem (wegańska) Strączkowa pasta do kanapek (wegańska) Fasolkowa pasta do kanapek (wegańska) Leczo na szybko (z kminkiem, imbirem i ziołami) (wegańska) hamburgery z czarnej fasoli (wegańska) Czarna fasolka po kubańsku (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |