7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

Czarna fasola (sucha), 1/2 szklanki
Cebula 1/2
Czosnek 2 ząbki
Imbir
Kminek mielony
Pieprz cayenne
Olej dla odpowiedniej konsystencji

Przygotowanie:

Do przygotowania pasty użyłam suchych strączków, moczonych wcześniej przez noc oraz gotowanych 40 min. z dodatkiem kminku.

Przygotowaną fasolę zmiksowałam w blenderze razem z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Dolewamy olej, by uzyskać pożądaną konsystencję.

Wskazówki i uwagi:

Analogicznie robię pastę z awokado: na 1 sztuka, cebula 1/2, czosnek 1 ząbek, sok z 1/2 cytryny, sól i pieprz.

Kanapki: chleb żytni razowy, pasta z fasolki lub awokado, a do tego np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka żółta i natka pietruszki.
Nadesłał(a) porucznikkot, dnia: 2013-11-13 13:29:36.524
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z białej fasoli z czosnkiem i pieprzem z zalewy (do kanapek) (wegańska)
Tapenada - pasta z czarnych oliwek z czosnkiem (wegańska)
Szybka pasta na kanapki (z fasolki konserwowej) (wegańska)
Fasola - pasta z pomidorem, czosnkiem i zieleniną (wegańska)
Fasola z ryżem w sosie pomidorowym z czosnkiem, imbirem i cynamonem (wegańska)
Strączkowa pasta do kanapek (wegańska)
Fasolkowa pasta do kanapek (wegańska)
Leczo na szybko (z kminkiem, imbirem i ziołami) (wegańska)
hamburgery z czarnej fasoli (wegańska)
Czarna fasolka po kubańsku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas