7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos musztardowo-rodzynkowy z czosnkiemProsty i szybki w przygotowaniu. Można podać go do kotletów/burgerów, ziemniaczków czy innych warzyw, np. szpinaku. Sprawdzi się również w sałatce.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:15-30 g czosnku (2-4 zębiska; przecisnąć przez praskę)
30 g musztardy Dijon (2 czubate łyżeczki) 50 g rodzynek + 1/4 szklanki wrzątku 2 łyżki sosu sojowego 1 czubata łyżka majeranku 10 g oliwy/oleju (1 łyżka) ew. 20 g skrobi ziemniaczanej ew. 2/3 szklanki ciepłej wody Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Sos musztardowy (wegańska)Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska) Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń) Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege) Sałatka z brokułem w sosie jogurtowo-musztardowym (lakto-wege) Sos śmietanowo-musztardowy ze świeżym tymiankiem (lakto-wege) Jogurtowo-musztardowy sos z chilli i curry (lakto-wege) Pieczone warzywa korzeniowe z sosem musztardowym (wegańska) Ciecierzyca w sosie musztardowym z curry, inna niż zwykle (wegańska) Sos musztardowo-miodowy do jajek na twardo (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dana 2013-10-29 14:40:21.916