7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Surowy mus z żurawiny z LubelszczyznyPrzepis dostałam od znajomych, którzy przywieźli go z Lubelszczyzny. Żurawina jest kwaśna i cierpka - cukier to równoważy. Całość jest pyszna. A kolor? Cudo! Można zajadać samo, do deserów (tu lepszy jest mus z mniejszą ilością cukru, kwaśniejszy i bardziej wyrazisty), śniadaniowych kaszek, herbaty (zamiast cytryny) albo wymieszać z wodą i zrobić "kompot". Żurawina jest bardzo zdrowa, ale nie będę wam o tym truła, bo pełno jest informacji na ten temat :)
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [9]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 3 słoiczki 375 ml i trochę1 kg żurawiny
1/2 kg cukru; jeśli do bieżącego spożycia to nawet mniej; jeśli chcemy przechowywać dłużej, ponad miesiąc, dodajemy więcej cukru (w oryginale był 1 kg, ale wtedy jest mega ulepek) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Surowy wegański mus czekoladowy (wegańska & RAW)Mus czekoladowy (ovo-wege) Mus jabłkowy (wegańska) Zielony Surowy Budyń (wegańska & RAW) Pęczak moczony ("surowy") (wegańska) Surowa zupa warzywna (wegańska & RAW) Surowe spaghetti RAW (wegańska & RAW) Mus kiwi-jabłko (lakto-wege) Czekoladowy mus szczęścia (bez ograniczeń) Mus z kaszy manny (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Megi 2014-10-17 16:36:15.71