7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Słodka pasta do pieczywa z ciecierzycy i bakalii

Warto zrobić tę pastę przy okazji gotowania ciecierzycy do innego dania.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
1/2 szklanki migdałów lub orzechów włoskich
1/2 szklanki moreli
1/2 szklanki rodzynek
2 łyżki wiórków kokosowych
1 czubata łyżeczka karobu
1/2 szklanki gorącego mleka roślinnego (sojowego, migdałowego lub innego) lub wody

Przygotowanie:

Przepuścić przez maszynkę* ciecierzycę, migdały lub orzechy, morele, rodzynki. Dodać wiórki i karob wymieszany w 1/2 szklanki gorącego mleka sojowego (lub innego) lub wody. Wymieszać i gotowe.

Wskazówki i uwagi:

* Nie mam maszynki do mielenia, więc traktuję wszystko blenderem.
Nadesłał(a) ~wd, dnia: 2013-11-02 16:08:44.296
Źródło/autor przepisu: AniaD, wegedzieciak.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta pieczarkowo-jajeczna do pieczywa (ovo-wege)
Pasta do pieczywa dla sceptyków tofu (wegańska)
Włoszczyzna - pasta warzywna do pieczywa (wegańska)
Fava - grochowa pasta do pieczywa (wegańska)
Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska)
Pasta do chleba z ciecierzycy (wegańska)
Pasta prowansalska z ciecierzycy (wegańska)
Bakaliowa pasta z ciecierzycy (wegańska)
Pasta Justysi z soczewicy z bakaliami (wegańska)
Pasta do pieczywa z tofu wędzonego z majonezem, koncentratem i zieleniną (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas