7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób800 g kalafiora
2 l wywaru z warzyw sok z 1 cytryny 1 szkl. mleka 1 szkl. śmietany sól ew. cukier zielona pietruszka do posypania Przygotowanie:Rozdzielony na cząstki kalafior ugotować w osolonym wywarze z warzyw z dodatkiem skórki cytryny. Pod koniec gotowania dodać mleko.
Zupę podprawić śmietaną, sokiem z cytryny i ewentualnie cukrem. Przed podaniem dodać zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege)Zupa kalafiorowa zabielana, z ziemniakami lub makaronem (lakto-wege) Zupa kalafiorowa (wegańska) Zupa kalafiorowa z pieczarkami (lakto-wege) Zupa-krem kalafiorowa (wegańska) Zupa kalafiorowa z soją (wegańska) Zupa ryżowa z cytryną (lakto-wege) Zupa kalafiorowa zaciągana jajkiem (bez ograniczeń) Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska) Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |