7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 duży kalafior, podzielony na małe różyczki
2 szkl. mąki z ciecierzycy 2 szkl. zimnej wody 1-2 łyżeczki kuminu rzymskiego mielonego 1 łyżeczka nasion kuminu rzymskiego 1 łyżeczka kozieradki 1/2 łyżeczki papryczki habanero (jedna z najbardziej pikantnych) 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka curry olej do głębokiego smażenia Przygotowanie:♥ Za pomocą trzepaczki mieszamy mąkę z przyprawami.
♥ Dodajemy stopniowo wodę, cały czas mieszając masę. ♥ Ciasto na pakorę powinno być w miarę gęste i nie powinno ściekać z kalafiora. Jeżeli jest zbyt rzadkie - dodajemy więcej mąki, jeżeli zbyt gęste - rozrzedzamy je wodą. ♥ Różyczki kalafiora pojedynczo zanurzamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia. ♥ Pakorę wykładamy na papierowy ręcznik, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i zjadamy na ciepło lub zimno z ulubionym sosem.
Nadesłał(a) mniumniu,
dnia: 2013-11-12 19:35:51.496
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pakora z kalafiora (na mące pszennej) (wegańska)Pakora (wegańska) Pakora spolszczona (wegańska) Pakora - warzywa w cieście grochowym (wegańska) Indyjskie cebulki w cieście (indian pakora) (wegańska) Kotlety z kalafiora (ovo-wege) Budyń z kalafiora (bez ograniczeń) Krem z kalafiora (wegańska) Zapiekanka z kalafiora i/lub brokułów (lakto-wege) Żółta zupa z kalafiora (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |