7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:Śliwki suszone 15 dag.
Figi suszone 4-6 sztuk. Rodzynki 6 dag. Jablka suszone 10 dag. Gruszki suszone 10 dag. Morele suszone 5 dag. Cukier 20-25 dag. Sok z połówki cytryny. Woda 2-3 litry. Przygotowanie:Śliwki, jabłka, gruszki i morele suszone opłukać i namoczyć w letniej przegotowanej wodzie.
Po 4-5 godzinach dodać figi suszone, cukier i gotować w tej samej wodzie, w której moczyły się. Gdy owoce będą półmiękkie, dodać opłukane rodzynki. Gotować do miękkości wszystkich owoców na wolnym ogniu, po czym dodać sok z cytryny i wystudzić.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wigilijny sernik (lakto-wege)Wigilijny makowiec (bez ograniczeń) Kwas wigilijny (wegańska) Kompot z truskawek (wegańska) Kompot "suszony" (wegańska) Kompot jabłkowy z goździkami (wegańska) Kompot jabłkowo-śliwkowy (wegańska) Kompot jabłkowo-aroniowy (wegańska) Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska) Kisiel/ kompot z żurawin (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~purqu 2007-05-12 00:00:00.0