7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

1/2 sporego kalafiora
5-6 średnich ziemniaków
1 duża cebula
garść obranych migdałów
3 szklanki wody (czasem więcej)
1/2 łyżeczki soli
łyżka curry
czarny pieprz
oliwa

Przygotowanie:

Podzielonego kalafiora i obrane, pokrojone ziemniaki ugotować w 3 szklankach wody z dodatkiem soli, pieprzu i curry. Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, potem dodać ją do zupy. Dodać także migdały.

Wszystko zmiksować, ewentualnie dodać wodę, jeśli zupa jest zbyt gęsta.
Nadesłał(a) ~ufolek, dnia: 2013-11-13 18:21:38.336
Źródło/autor przepisu: zupa sasiadki;)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege)
Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska)
Zupa-krem brokułowo-kalafiorowa z ziemniakami (wegańska)
Zupa kalafiorowa (wegańska)
Zupa kalafiorowa z pieczarkami (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa z soją (wegańska)
Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa zaciągana jajkiem (bez ograniczeń)
Zupa kalafiorowa po belwedersku (z pieczarkami, zaprawiona żółtkiem) (bez ograniczeń)
Zupa kalafiorowa z lanym ciastem z otrębów owsianych (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas