7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasta Justysi z soczewicy z bakaliamiPasta fajna, bo słodka. Przepis z "Magazynu Gazety Wyborczej" (poprzednik Dużego Formatu), jakoś tak z przełomu lat 90/00, który wycięłam i włożyłam do swojego segregatora. Wpisuję tutaj, bo nigdzie w sieci go nie mogę znaleźć, na portalu kulinarnym GW też nie. Moje komentarze w nawiasach.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka soczewicy
1/2 kg marchwi 1 duża cebula 2 garści różnych orzechów (włoskie, pini, ziemne, pestki słonecznika, sezam) 1-2 łyżeczki miodu [można zastąpić jakimś wegańskim dosładzaczem] 2 ząbki czosnku 2 garści suszonych owoców (rodzynki, śliwki, morele) 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka liści bazylii słodka papryka sól olej do smażenia ocet winny [ja dałam balsamiczny] lub białe wino Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pasta z soczewicy i warzyw (wegańska)Pasta z soczewicy i pieczarek (wegańska) Pasta z czerwonej soczewicy na ostro (wegańska) Dziecięca pasta z soczewicy/ ciecierzycy (wegańska) Pasta z soczewicy z ogórkiem kiszonym (wegańska) Pasta z zielonej soczewicy z orzechami (wegańska) Prosta pasta z zielonej soczewicy (wegańska) Słodka pasta do pieczywa z ciecierzycy i bakalii (wegańska) Pasta z soczewicy z duszoną cebulką i bazylią (wegańska) Pasta/smarowidło z czerwonej soczewicy z tymiankiem i curry (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |