7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób30 dag czerstwego chleba pszenno-żytniego
1 cebula 1 ząbek czosnku 1,5 l wywaru z warzyw sól kminek 1 szkl. śmietany 1 łyżka masła 3 łyżki oleju sojowego szczypiorek do posypania Przygotowanie:Cebulę pokrojoną w kostkę udusić na oleju, dodać zmiażdżony czosnek oraz pokrojony w kostkę chleb, zalać wywarem z warzyw, doprawić do smaku.
Rozgotowany chleb rozbić trzepaczką na jednolitą masę. Podprawić śmietaną, dodać masło. Przed podaniem posypać siekanym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa chlebowa łagodna (bez ograniczeń)Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege) Katalońska zupa chlebowa - sopa de pan (ovo-wege) Zupa chlebowa z pomidorami i jajkami (ovo-wege) Zupa chlebowa z pomidorami i papryką (wegańska) Zupa z dalu (grochu) i warzyw z cynamonem, kurkumą, kminkiem i imbirem (wegańska) Kwas chlebowy (wegańska & RAW) Kwas chlebowy 3 (wegańska) Chleb serowy z kminkiem (lakto-wege) Sos cebulowy z kminkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |