7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób2 szklanki kefiru lub zsiadłego mleka
75 dag dojrzałych pomidorów 2 łyżki drobno posiekanej zieleniny (zielona pietruszka, szczypiorek, koper, rzeżucha) sól cukier pieprz Przygotowanie:Surowe pomidory przetrzeć przez sito, dodać roztrzepany kefir, doprawić do smaku, wsypać zieleninę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chłodnik z kefiru, ogórków i pomidorów (lakto-wege)Ekspresowy chłodnik pomidorowy/ oszukane gazpacho (wegańska & RAW) Gazpacho - pomidorowy chłodnik z paletą dodatków do wyboru (wegańska) Kefir domowy (lakto-wege) Chłodnik andaluzyjski - pomidorowy z grzankami (Gazpacho a'la Andaluza) (wegańska & RAW) Zupa meksykańska na zimno (chłodnik pomidorowy z selerem naciowym i tabasco) (wegańska & RAW) Gazpacho - pomidorowy chłodnik hiszpański z orzechami i dodatkami do wyboru (wegańska) Kefir z grzybka tybetańskiego (wegańska & RAW) "Kefir" wegański porzeczkowy (wegańska) Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |