7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa jarzynowo-fasolowa z papryką, kalarepką i pomidorami
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób400 g fasoli
1 zielona papryka 2 pomidory 1 kalarepa 2 marchewki 1 pietruszka plaster selera korzeniowego 1 cebula 1 ząbek czosnku liść laurowy 2 l wody sól pieprz papryka w proszku 2 łyżki zielonej posiekanej pietruszki zasmażka: 1 łyżka mąki 3 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego Przygotowanie:Fasolę namoczyć na 8 godz. lub na noc i ugotować z rozdrobnionymi warzywami i liściem laurowym.
Gdy składniki będą miękkie, zupę podprawić zasmażką: mąkę zrumienić na patelni bez tłuszczu, dodać olej i wymieszać z niewielką ilością wody, dodać do zupy. Dodać przyprawy. Przed samym podaniem dodać zieloną pietruszkę, podawać z zacierkami lub lanym ciastem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jarzynowa zupa z kurkami, ziemniakami i pomidorami (wegańska)Zupa z cukinii z pomidorami i papryką (wegańska) Zupa z papryką, cukinią i pomidorem (wegańska) Zupa chlebowa z pomidorami i papryką (wegańska) Zupa jarzynowa (wegańska) Tofu z kalarepką, papryką, porem i nerkowcami (z woka) (wegańska) Zupa fasolowa na skróty (lakto-wege) Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege) Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege) Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |