
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:ciasto:
1 szkl. kwaśnego mleka 0,5 szkl. oleju 2 łyżki dżemu ciemnego i kwaśnego 1 szkl. cukru 3 szkl. mąki 3 czubate łyżeczki sody oczyszczonej 2-3 łyżki karobu wymieszanego z wodą na gęstą pastę cukier waniliowy lub przyprawa piernikowa lub aromat migdałowy polewa karobowa: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki karobu mleko w proszku + dżem lub bita śmietana (opcjonalnie) Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta wymieszać, wlać do formy i piec 40 min. w średnio gorącym piekarniku.
Masło i cukier wstawić na ogień i mieszać, aż do zbrązowienia. Dodać gorącą wodę i dobrze wymieszać. Lekko przestudzić i całość połączyć z karobem i mlekiem w proszku wymieszanym tak, aby powstała gęsta pasta. Gdy ciasto wystygnie przełożyć je dżemem lub bitą śmietaną i polać polewą karobową.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciasta na wegetariańskim stole" Ewa Kmiecik, Natur Art., 2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Murzynek (bez ograniczeń)Budyń kakaowy lub karobowy (wegańska) Biszkopt kakaowy lub karobowy (wegańska) Karobowe czekoladki wegańskie (wegańska) Murzynek z amarantusem (ovo-wege) Murzynek marchewkowy (ovo-wege) Murzynek na kefirze (bez ograniczeń) "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) Murzynek zwyczajny (bez ograniczeń) Murzynek "vegan" (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |