7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka pomarańczowo-grapefruitowa z fenkułami i migdałami

Fenkuł jest soczysty, delikatnie słodkawy i anyżkowy w aromacie. Po schłodzeniu w towarzystwie sosu jego walory jeszcze rosną. Pasuje do sałatki owocowej :)



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

2 bulwy fenkułów
2 pomarańcze
1 grapefruit
40 g pokrojonych migdałów

sos:
4 łyżki oleju
3 łyżki soku cytrynowego
1 łyżeczki cukru
sól
pieprz
1 łyżka posiekanych ziół

Przygotowanie:

Z oleju, soku z cytryny i przypraw przygotować sos. Pokrojone w paski fenkuły i owoce zalać sosem. Przyozdobić migdałami. Schłodzić przed podaniem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka hipermaketu HIT
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Granola pomarańczowa z rodzynkami i migdałami (crunchy z piekarnika) (wegańska)
Wiosenna sałatka z rzodkiewkami, selerem naciowym i fenkułem (lakto-wege)
Sałatka owocowa pomarańczowa z granatami (wegańska & RAW)
Sałatka ryżowa Bożeny Dykiel (z papryką, oliwkami i migdałami) (wegańska)
Fenkuł z quinoa i warzywami (wegańska)
Fenkuł duszony z czosnkiem (wegańska)
Miseczki pomarańczowe czyli chrzanowa sałatka z pomarańczy i jabłek (wegańska)
Sałatka makaronowa ze smażoną cukinią, pomidorem i sokiem pomarańczowym (wegańska)
Zapiekanka tagliatelle z fenkułem i cukinią (lakto-wege)
Babka pomarańczowa (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas