7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: mała keksówka (26x10cm)2 szklanki mąki orkiszowej
1 szklanka otrębów pszennych 1 szklanka cukru trzcinowego 1 szklanka puree z bananów (2 średnie banany) 1 szklanka wody 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego 2 łyżki melasy z karobu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki soli morskiej Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Korzenne sojacze (wegańska)Korzenne placuszki drożdżowe (bez ograniczeń) Korzenna zupa cebulowa. (wegańska) Korzenna dynia z marchewką (wegańska) Seler w oleju korzennym (wegańska) Przyprawa korzenna - piernikowa (wegańska) Chlebek szpinakowy (lakto-wege) Chlebek Pychotka (wegańska+miód) Chlebek z Ardei (wegańska) Chlebek z ziarenkami ;) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Trochę zmodyfikowałam (nie miałam melasy ani otrąb, zamiast nich były daktyle i płatki owsiane), ale przepis jest świetny. Chlebek wychodzi wyrośnięty, wilgotny i pachnący. Może następnym razem zmniejszę trochę ilość cukru.
dorotaaka 2015-12-20 13:02:25.796