7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Grillowane roladki z cukini



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 kształtne cukinie
puszka czarnych oliwek drylowanych
1 ząbek czosnku
mała suszona papryczka chilli
świeży tymianek
sól
pieprz
oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

Cukinie pokroić wzdłuż na plastry grubości 3-5 mm i podgotować w osolonej wodzie (np. w dużej patelni). Przełożyć do pojemnika i ostudzić. Podczas studzenia cukinia jeszcze trochę zmięknie - trzeba uważać, żeby za bardzo nie rozgotować w wodzie.

Przygotować pastę z czarnych oliwek, pozostałe składniki z przepisu zblendować na masę o średniej fakturze.

Na każdym pasku cukinii rozłożyć ok. 2 mm warstwę pasty (na 3/4 długości). Rolować tak, żeby część nieposmarowanej cukinii zamykała roladkę. Podsmażyć na patelni do grillowania (ewentualnie zwykłej patelni), na małej ilości oliwy z oliwek.

Wskazówki i uwagi:

Dobrze smakuje z pure z zielonego groszku i smażonymi ziemniakami
Nadesłał(a) bebece, dnia: 2014-01-19 22:29:56.894
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Grillowane roladki z bakłażana i z cukinii (lakto-wege)
Pomidorowe roladki z cukinii (wegańska)
Grzanki (grillowane) (wegańska)
Pieczarki grillowane (wegańska)
Grillowane/ smażone szparagi (wegańska)
Kminkowe ziemniaki grillowane (wegańska)
Roladki warzywne z sosem jogurtowo-ziołowym (lakto-wege)
Ananasy grillowane czerwienią ogniste (wegańska)
Banany grillowane o rozmarynowym aromacie (wegańska)
Szaszłyki "tradycyjne" z kotletami sojowymi (smażone lub grillowane) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas