7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:200 g ryżu
sól 2 szklanki mleka laska wanilii 4 pomarańcze 6 żółtek 150 g cukru 100 g smażonej skórki pomarańczowej masło do wysmarowania tortownicy 2 szkl. śmietany Przygotowanie:Ryż gotuj przez 5 min. w lekko osolonej wodzie. Odcedź, dodaj ciepłego mleka i przekrojoną na pół laskę wanilii. Gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż mleko wsiąknie w ryż i powstanie gęsty ryż.
Dodaj startą skórkę z 4 pomarańczy, przestudź. Z żółtek i cukru zrób kogel-mogel, dodaj śmietanę i smażoną skórkę pomarańczową. Całość dobrze wymieszaj z przestudzonym ryżem. Masę nałóż do wysmarowanej masłem tortownicy. Gotuj na parze w piekarniku w temp. 160 stopni C (lub w termostacie na 5) przez 1 godz. Po ostygnięciu wyjmij ciasto z tortownicy i podawaj ze śmietaną.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Śmietana kokosowo-ryżowa (wegańska)Sowy - ciasto ze śmietaną kokosową i owocami (wegańska) Banany smażone w cieście pszenno-ryżowym (wegańska) Chrzan w śmietanie (lakto-wege) Śmietana z tofu (wegańska) Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW) Pory duszone w śmietanie (lakto-wege) Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege) Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege) Kapusta z jabłkami i śmietaną (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |