7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:ok. 1,5 szklanki cukru
ok. 2 szkl. mąki 4 jaja 2 łyżki łagodnego kakaa kostka masła 3/4 szkl. mleka łyżeczka proszku do pieczenia wiórki kokosowe powidła lub konfitury do przełożenia Przygotowanie:W rondelku rozpuścić masło , dodać cukier , kakao i mleko. Z powstałej masy odlać ok. 1/2 szkl. na polewę , do reszty dodać żółtka , mąkę , proszek do pieczenia i na końcu pianę z ubitych jajek . Piecze się ok. 45 minut w tortownicy , przełożyć konfiturami a na wierzch wylać polewę wymieszaną z wiórkami .
Pewno powiecie , że to "murzynek" , ale o ile się użyje odpowiednią ilość kakaa , tzn. nie za dużo ciasto jest w smaku wyjątkowo delikatne i po prostu smaczne . Osobiście nie lubię "murzynka " , a "ambasadora" bardzo. Smacznego !
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa Usenet pl.rec.kuchnia, autor(ka): Likryska@polbox.com (Lisik Krystyna)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ambasador 3 (bez ograniczeń)Ambasador 1 (bez ograniczeń) Ambasador 2 (bez ograniczeń) Tort Ambasador (wegańska) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |