7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kompot jabłkowo-aroniowy

Kompot jest pyszny! Dzięki przemrożeniu nie ma nawet śladu goryczki z aronii, nie ma też jej cierpkości.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na garnek 4L

1,5 kg jabłek, mogą być nie pierwszej świeżości
200-400 g aronii przemrożonej w zamrażarce, żeby pozbyć się goryczki
2-3 goździki
1 płaska łyżeczka cynamonu
ew. 2 łyżki cukru

Przygotowanie:

Jabłka umyć - nie trzeba obierać ani wykrawać ogryzków. Pokroić jakkolwiek. Dorzucić aronię i przyprawy, zalać wodą powyżej poziomu owoców.

Zagotować i zmniejszyć ogień do minimum, trzymać tak ok. 10 min. i wyłączyć. Zostawić, żeby kompot naciągnął (chodzi o aronię) - godzina czy pół wystarczy, ale można ugotować wieczorem i zostawić do naciągnięcia przez noc. Dosłodzić do smaku.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2014-02-15 20:26:58.92
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napój aroniowo-jabłkowy z miętą (wegańska)
Kompot jabłkowy z goździkami (wegańska)
Kompot jabłkowo-śliwkowy (wegańska)
Kompot jabłkowy z suszonymi morelami (wegańska)
Imbir z sokiem aroniowym (wegańska)
Kompot z truskawek (wegańska)
Kompot "suszony" (wegańska)
Kompot wigilijny (wegańska)
Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska)
Kisiel/ kompot z żurawin (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas