7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:MĄKA 25 dag
CUKIER PUDER 7 łyżek MASŁO 15 dag JAJKA 2 AROMAT Uwagi: masło - może być margaryna, zapach waniliowy, potrzebny krem - przepis "Krem do babeczek". Przygotowanie:Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem, dodać jajka, cukier, aromat. Ciasto wyrobić i wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 1/2 cm i wylepić nim foremki. Ustawić je na blasze i piec na jsanozłoty kolor. Po upieczeniu ustawić foremki dnem do góry i uderzyć nożem w ich dno, aby babeczki wyszły z formy bez uszkodzeń. Ostudzić i zimne napełniać kremem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kruche babeczki waniliowe (do wypełniania) (ovo-wege)Babeczki kruche ze śmietaną i poziomkami (bez ograniczeń) Kruche babeczki z suszonymi pomidorami i serkiem kozim (lakto-wege) Babeczki kruche z owocami (szybkie ciasto) (ovo-wege) Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege) Babeczki z kremem budyniowym i gruszkami (bez ograniczeń) Babeczki waniliowe z kremem czekoladowym (wegańska) Babeczki marchewkowe z kremem 'serowym' (wegańska) Cytrynowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki (wegańska) Babeczki z rabarbarem (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |