7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ser wegański, który się topi (na grzybku tybetańskim)Masa serowa wegańska, która rozłożona na pizzy czy kromce chleba i zapieczona w piekarniku rozpłynie się i będzie smakowała jak roztopiony żółty ser.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:- ok. 1,5-2 szklanki "kefiru" z mleka sojowego zrobionego na grzybku tybetańskim - po odcedzeniu grzybka (http://grzybektybetanski.pl/) i odlaniu serwatki
- 500-700 g ziemniaków ugotowanych, ostudzonych i bez skórek - 1 łyżka suszonej cebulki lub 2-3 łyżki cebuli smażonej - 4-5 łyżek oliwy z oliwek - sól - sporo, ale orientacyjnie 1 czubata łyżeczka lub więcej, żeby uzyskać smak podobny do serowego Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kefir z grzybka tybetańskiego (wegańska & RAW)Zapiekane ziemniaki z serem topionym (lakto-wege) Wegański ser (wegańska) Kremowa zupa pieczarkowa z serem topionym i pleśniowym (lakto-wege) Niby-ser (wegański) (wegańska) Tosty z wegańskim "serem" (wegańska) Ser topiony wegański (wegańska) Wegański ser z migdałów pikantny RAW (wegańska & RAW) Omlet "grzybek" (ovo-wege) Grzybki marynowane (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2014-06-20 22:02:32.831