7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pesto z jarmużu i orzechów włoskichKażdy z pewnością ma jedną taką potrawę, którą mógłby jeść bez końca. Dla mnie jest to definitywnie pesto we wszystkich możliwych wersjach – bazyliowe, oliwkowe, z suszonych pomidorów, z makaronem lub gnocchi, jako dip i na kanapkę do posmarowania. Tym razem jednak pod wpływem mody na jarmuż, zdecydowałam się na wykorzystanie tego super warzywa bogatego w silne przeciwutleniacze, witaminę K, witaminę C, karotenoidy (β-karoten, lutein, zeaksantyny), a także wapń oraz żelazo. Jarmuż poza swoimi wartościami odżywczymi jest również niesamowicie smaczny, a pesto z jarmużu od dzisiaj jest niewątpliwie moim ulubionym!
Średnia ocena:
[5.0
z 4 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kilka liści jarmużu (z usuniętymi trzonkami)
garść orzechów włoskich, lekko podpieczonych 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sok oraz starta skórka z jednej cytryny sól i pieprz opcjonalnie: wegański żółty ser Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Szybkie pesto z orzechów włoskich i pieczarek ze skórką cytrynową (wegańska)Domowe pesto bez orzechów (wegańska) Ravioli z sosem z orzechów włoskich (lakto-wege) Kotleciki z bobu i orzechów włoskich (wegańska) Pesto (wegańska) Budyń z jarmużu (bez ograniczeń) Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska) Zupa-krem z jarmużu (wegańska) Pieczone chipsy z jarmużu (wegańska) Potrawka z jarmużu z fasolką czerwoną (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
wszystko fajnie ze sobą pasuje, warto :)
veganjihad 2015-09-11 12:08:12.855