
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Tapenada - pasta z czarnych oliwek z czosnkiemBardzo prosta, niepozorna, szybka i smaczna pasta do kanapek.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:duży słoik czarnych oliwek
2 ząbki czosnku (lub więcej) kilka łyżek oliwy (4-5) sól - minimalnie pieprz Przygotowanie:
Przepłukane wodą oliwki mielimy blenderem razem z resztą składników. Gotowe. Pasta jest pyszna z grzankami.
Wskazówki i uwagi:Radzę uważać z solą. Pasta z dodatkiem już niewielkiej ilości soli robi się słona.
Nadesłał(a) Pimpkowo,
dnia: 2014-02-15 19:53:16.337
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:A'la tapenada, czyli pasta z zielonych oliwek i orzeszków ziemnych (wegańska)Spaghetti z czarnymi i zielonymi oliwkami, chili i czosnkiem (wegańska) Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem (wegańska) Hummus z czarnymi oliwkami (wegańska) Sos / dip / mazidło z fety i czarnych oliwek (lakto-wege) Hiszpańskie czarne oliwki z ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi (wegańska) Czarne oliwki marynowane w aromatycznej oliwie z oliwek z chili (wegańska & RAW) Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska) Pasta z grochu z zielonymi oliwkami (wegańska) Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |