7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kaszka manna na soku przecierowym

Szybka, tania, smaczna, wegańska kaszka manna na soku przecierowym typu "Kubuś".



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

Na porcję dla jednej osoby:
- 1 szklanka soku przecierowego ("Kubuś", "Tuptuś", etc.)
- ok. 1/2 szklanki kaszki manny (ilość zależy od tego, kto jaką gęstość kaszki preferuje)
- dodatki wedle uznania i asortymentu kuchni :) - ja użyłam po prostu cynamonu i mandarynki

Przygotowanie:

Do rondelka wlewamy nasz sok i chwilę podgrzewamy (1-3 min). Następnie dosypujemy powoli kaszkę, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Po chwili mieszania przelewamy kaszkę do miseczki, posypujemy cynamonem, czy innymi ulubionymi przyprawami i dodajemy jakiś owoc/orzechy, itd.

Wegańsko, smacznie, zdrowo i studencko (tanio i szybko :P)
Nadesłał(a) angie92, dnia: 2014-02-15 19:52:08.742
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kaszka pełna witamin (wegańska)
Wiśnie w soku własnym (wegańska)
Truskawkowa manna z nieba (wegańska)
Kasza manno-owsiana (wegańska)
Zupa śniadaniowa ("kaszka") amarantusowa (lakto-wege)
Kaszka śniadaniowa z gotowanego amarantusa (wegańska)
Kaszka kukurydziana z bakaliami i zieleninką (wegańska)
Kaszka jaglana z bakaliami i rzezuchą (wegańska)
Kaszka kukurydziana z bakaliami i cynamonem (wegańska)
brzoskwinie pasteryzowane we własnym soku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas