7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Polentnik - ciasto z kaszki kukurydzianejCiasto w smaku przypomina delikatny krem, rozpływa się w ustach, na dodatek jest małokaloryczne. Można przyrządzić w postaci bezglutenowej zastępując mąkę pszenną mąką kukurydzianą, tudzież jakimś innym zamiennikiem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 8-102 szklanki wody
1 szklanka mleka sojowego (najlepiej mocno słodzonego, ja użyłam naturalnego z Biedronki) 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej 120 g suszonych owoców (u mnie rodzynki, pasowałaby także żurawina, śliwki, morele itp.) 3 łyżki cukru (opcjonalnie) 3/4 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia słoiczek dżemu/konfitury pektynowej (u mnie smak morelowy) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Danie śniadaniowe z kaszki kukurydzianej (wegańska)Placki curry z kukurydzy i kaszki kukurydzianej z sałatką pomidorową (bez ograniczeń) Ciasto korzenne z Mora Sul (z mąki kukurydzianej) (wegańska) Sopa paraguaya lub chipa guazu, czyli pikantne ciasta z mąki kukurydzianej lub z kukurydzy (bez ograniczeń) Ulubione kaszki Naty (wegańska) Sałatka z kaszki kuskus i ciecierzycy (lakto-wege) Sos kukurydziany (wegańska) Chałka pszenno-kukurydziana (lakto-wege) pikantna zupa kukurydziana (lakto-wege) Sałatka a la Anetek - kukurydziana (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |