7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:ciasto:
40 dag (2 szklanki) mąki, 20 dag margaryny, 2/3 szklanki wody krem: 1 jajo, 5 łyżek gęstej śmietany, 10-15 dag (5-8 łyżek) cukru, cukier waniliowy, 50-75 dag owoców (np. agrest, truskawki, śliwki, morele, jagody, wiśnie, jabłka itp.) Przygotowanie:Margarynę posiekać z mąką, dodać wodę i bardzo szybko zarobić ciasto. Schłodzić je w lodówce, rozwałkować na placek grubości około 1/2 cm. Przykryć nim foremki ułożone jedna obok drugiej, docisnąć wałkiem, a następnie dokładnie wylepić palcami. Ułożyć foremki na blasze. Do każdej włożyć uprzednio czyszczone i ewentualnie rozdrobnione owoce, wlać 2-3 łyżeczki kremu.
Krem: Ubić pianę z białka, usztywniając ją cukrem i dokładnie wymieszać z żółtkami i śmietaną. Babeczki piec w bardzo gorącym piekarniku 15-20 min. Można również upiec same babeczki i po ostudzeniu napełnić je dowolnym kremem lub masą.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Babeczki kruche z owocami (szybkie ciasto) (ovo-wege)Babeczki z rabarbarem (ovo-wege) Owocowe babeczki (wegańska) Babeczki biszkoptowe (ovo-wege) Babeczki kokosowe (bez ograniczeń) Babeczki śmietankowe (bez ograniczeń) Babeczki waniliowe (bez ograniczeń) Babeczki truskawkowe (wegańska) Babeczki cytrynowe (wegańska) Makaron z owocami (wegańska+miód) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |