
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Zimowa pasta fasolowaPonieważ na dworze jeszcze jest dość zimno, chętnie zjem przed wyjściem do pracy coś bardziej kalorycznego. Jadłam kiedyś tę pastę będąc w gościnie i dziś rano postanowiłam zrobić ją po swojemu. Jak? Oto składniki i plan działania!
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka fasoli jaś, namoczona na noc i ugotowana (możesz użyć fasolę z puszki)
1 duża czerwona cebula 1 duże jabłko 3 ząbki czosnku olej rzepakowy - 1/4 szklanki (lub ciut więcej) sól świeżo zmielony czarny pieprz majeranek Przygotowanie:
Najpierw ugotuj fasolę, wystudź i zblenduj na gładką masę. Cebulę posiekaj, jabłko zetrzyj na tarce, czosnek obierz i zmiażdż.
Olej rozgrzej w głębokim garnku i smaż na nim posiekaną cebulę wraz ze startym jabłkiem oraz zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Ja smażyłam całość jakieś 7 minut. Kiedy lekko przestygnie, dodaj zblendowaną fasolę i wymieszaj, żeby wszystkie składniki ładnie się połączyły, dodaj sól do smaku, dużo świeżo zmielonego pieprzu oraz dużo majeranku. Ja dodałam 2 czubate łyżki majeranku, a po spróbowaniu dodałam jeszcze 1/2 łyżki. Doprawiaj pastę według swojego smaku tak, jak lubisz, mi smakuje dość pikantna i wyrazista. Przełóż do pojemnika i wstaw do lodówki, żeby pasta się scaliła. Wyśmienicie smakuje z własnoręcznie upieczonym chlebem i kiszonymi ogórkami.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska)Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska) Pasta fasolowo-orzechowa (wegańska) Pasta soczewicowo - groszkowo - fasolowo - pieczarkowa (wegańska) Pasta fasolowo-sojowa o smaku czosnkowym (wegańska) Ormiańska pasta fasolowo-orzechowa w miseczkach z zapiekanej papryki (wegańska) Herbata "zimowa" (wegańska) Sałatka zimowa (wegańska) Zupa zimowa buraczkowa (wegańska+miód) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |