7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Czekoladowy tofurnik na orzechowym spodzieTofurnik jest bezglutenowy (należy zwrócić uwagę na skład budyniu, lecz z reguły są bezglutenowe).
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na formę o średnicy nie większej niż 22 cmMasa
4 kostki tofu naturalnego, każda po 180 g 1 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 budyń czekoladowy 2 łyżki kakao sok z 1 cytryny 1 mała pomarańcza 1/2 szklanki cukru pudru (lub więcej, z podanej ilości ciasto nie jest zbyt słodkie) Spód 70 g orzechów włoskich 100 g migdałów bez skórki 30 sztuk daktyli 1 duża łyżka masła orzechowego 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Świąteczny tofurnik pomarańczowy na spodzie ciasteczkowym (wegańska)Baton czekoladowo-orzechowy (bez ograniczeń) Ciasto czekoladowo-orzechowe (wegańska) Ciasteczka czekoladowo-orzechowe (wegańska) Ciacho czekoladowe przekładane masą czekoladowo-orzechową (bez ograniczeń) Wegańska pasta czekoladowo-orzechowa (wegańska) Czekoladowo-orzechowy krem do kanapek lub wafli (wegańska+miód) Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW) Tofurnik cytrynowo-limonkowy (wegańska) Mini tofurnik owocowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Ciasto samo w sobie pyszne, nie za słodkie. Na przyszłość pokombinowałabym może z mąką jaglaną (by zostać przy bezglutenowości produktu) zamiast części tofu :)
No i wygląda naprawdę rewelacyjnie :)
Luna7 2014-04-21 16:04:22.433