7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babeczki z kremem budyniowym i gruszkami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

gruszki 3-4 szt.
cukier 1 szkl.
rodzynki garść

budyń śmietankowy 1 op.
mleko 2 szklanki
masło 1 i 1/6 kostki
jajka 1 szt.
sok z 1/2 cytryny
mąka 1 szkl.
proszek do pieczenia
masło do foremek

Przygotowanie:

Gruszki obrać i pokrajać w ósemki. Ugotować syrop z 1/4 szklanki wody i 1/2 szklanki cukru, wrzucić gruszki. Po 1 min. gotowania wyjąć je i ostudzić. Namoczyć rodzynki.

Ugotować budyń zgodnie z opisem na opakowaniu i wystudzić. Dodać pół kostki miękkiego masła i utrzeć na gładką masę mikserem.

Resztę masła utrzeć z pozostałym cukrem, dodać jajko i sok z cytryny. Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać.
Wysmarowane masłem foremki wypełnić cienką warstwą ciasta.

Piec 30 min. w temp. 220 stopni. Gdy babeczki wystygną, napełnić je kremem budyniowym i udekorować gruszkami i rodzynkami.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2003-05-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Valle
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babeczki kruche z kremem (bez ograniczeń)
Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege)
Babeczki waniliowe z kremem czekoladowym (wegańska)
Babeczki marchewkowe z kremem 'serowym' (wegańska)
Cytrynowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki (wegańska)
Letnie puszyste gofry z budyniowym kleksem i owocami (bez ograniczeń)
Tarta z gruszkami (bez ograniczeń)
Chutney z gruszek (wegańska)
camembert z gruszkami i pistacjami (lakto-wege)
Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas