7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta z tofu i tahini

Sposób na oswojenie mało wyrazistego tofu naturalnego:).



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: ---

-tofu naturalne
-tahini
-ew. zielona pietruszka
-sól

Przygotowanie:

Tofu naturalne (ja używam twardego) blendujemy z tahini. Jeżeli chodzi o ilość tahini to tak, żeby nie było zbyt rzadkie, ale i zbyt klejące - trzeba korygować w trakcie blendowania.

Dobrze dodać jeszcze posiekaną zieloną pietruszkę. Można jeszcze dosolić do smaku.
Nadesłał(a) ~Blanka17, dnia: 2014-06-22 21:40:19.454
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Jasne. Jak chcesz wzbogacic smak, możesz użyć też marynowanego.
~gość 2014-07-01 09:35:41.879

mogę użyć tofu polsoi?
~hanka 2014-06-29 20:03:15.42

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dressing z tofu i tahini z czosnkiem (wegańska)
Hummus, czyli pasta z ciecierzycy + tahini (wegańska)
Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini (wegańska)
Tahini (sos/pasta z sezamu) z czosnkiem (wegańska)
Szybka indyjska pasta z soczewicy (z tahini i czosnkiem) (wegańska)
Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini z warzywami (wegańska)
Orzechowa pasta z tofu (wegańska)
Pasta pomidorowa z tofu (wegańska)
Pieczarkowa pasta z tofu (wegańska)
Różowe tofu - pasta (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas