7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

100 g ryżu
200 g migdałów
1 1/4 litra mleka
60 g rodzynek
sól
łyżka cukru

Przygotowanie:

1. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.
2. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zmielić, zalać wrzącym mlekiem. Gotować chwilę na małym ogniu.
3. Przyprawić do smaku cukrem i połączyć z ryżem i rodzynkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: z jakiejś starej gazety...
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa migdałowa (lakto-wege)
Wytrawna zupa migdałowa (wegańska)
Zupa kokosowo-migdałowa (wegańska & RAW)
Ryż z bananami i rodzynkami (lakto-wege)
Ryż z mlekiem i rodzynkami lub żurawiną (wegańska)
Ryż pieczony z jabłkami i rodzynkami (wegańska)
Azjatycki ryż z rodzynkami i kurkumą (wegańska)
Zupa nic z rodzynkami i migdałami (bez ograniczeń)
Zupa dyniowa z rodzynkami i kokosem (wegańska)
Mleczna, migdałowa zupa z dyni z lanymi kluseczkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas