7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Cytrynowe babeczki z kremem z czarnej porzeczkiWegańskie, bez glutenowe babeczki cytrynowe z kremem zrobionym z kaszy jaglanej i domowego dżemu z czarnej porzeczki
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 101/2 szklanki drobnej kaszy kukurydzianej
1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki mixu mąki bez glutenu 1/2 szklanki wody + 2 łyżki jak by ciasto było za gęste 3 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki startej skórki z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli krem z czarnej porzeczki: 1 czubata szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki miękkiego oleju kokosowego 2-3 łyżki syropu z agawy 1 czubata łyżka dobrej jakości dżemu z czarnej porzeczki (najlepiej własnej roboty) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Babeczki cytrynowe (wegańska)Kisiel z soku, np. z czarnej porzeczki (wegańska) Cytrynowo-jogurtowe babeczki (wegańska) Babeczki dyniowo-cytrynowe (wegańska) Chłodnik z poziomek i czarnej porzeczki z jogurtem (lakto-wege) Mrożona herbata o smaku czarnej porzeczki (wegańska) Babeczki kruche z kremem (bez ograniczeń) Maślany krem cytrynowy (lakto-wege) Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege) Babeczki z kremem budyniowym i gruszkami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |