
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pesto z liści rzodkiewkiJeżeli mamy sprawdzony warzywniak, albo własny ogródek- warto zatrzymać listki młodej rzodkiewki, aby wyczarować przepyszne pesto.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:liście z młodej rzodkiewki (2-3 pęczki)
garść nasion słonecznika lub pinioli sok z 1/2 cytryny oliwa z oliwek lub olej lniany (ok 1/4 szklanki) sól opcjonalnie w wersji nabiałowej: garść startego twardego sera- np. parmezan, kaszkawał Przygotowanie:
Słonecznika lub piniole uprażyć na suchej patelni.
Listki opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, a następnie umieścić w blenderze z resztą składników i zmiksować. W zależności od upodobań można zmiksować na gładko lub "gruboziarniście". Wskazówki i uwagi:Dobrze się komponuje z makaronem, z tofu, z twarogiem, i jako smarowidło do pieczywa. Na zdjęci pesto jest wymieszane z pokruszonym białym serem.
Nadesłał(a) mandragora11235,
dnia: 2014-04-15 10:05:36.571
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zielony chłodnik z liści rzodkiewek (wegańska)Surówka z rzodkiewek, pora i grejpfruta, z sosem pesto (wegańska & RAW) Pesto (wegańska) Sos pesto (lakto-wege) Pesto z cukinii (bez ograniczeń) Domowe pesto (lakto-wege) Marynowane rzodkiewki (wegańska & RAW) Spaghetti z tofu i pesto (lakto-wege) Sos pesto klasyczny (lakto-wege) Pesto szczawiowe do makaronu (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |