7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Quiche/tarta z botwinką i pieczarkami z cytrusową nutąNiekonwencjonalny sposób na wykorzystanie botwinki. Spód tarty bezglutenowy. Smak wzbogacony cytrusowymi nutami skórki z pomarańczy.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: 3-4 porcjeciasto:
1 szklanka mąki (gryczana + ryżowa) 2 łyżki masła roślinnego 2 łyżki oliwy 1 małe jajko (można pominąć) szczypta soli trochę zimnej wody farsz: mały pęczek botwinki 10-15 dkg pieczarek 1 cebula 1 łyżka oleju/oliwy do smażenia posiekana skórka pomarańczy (najlepiej eko/bio) sos: 1 mały pojemniczek jogurtu 1 duże jajo lub 2 małe 1 łyżka mąki kukurydzianej przyprawy: sól, gałka muszkatołowa, czosnek niedźwiedzi, kurkuma, pieprz ziołowy W wersji wegańskiej jaja można pominąć - w cieście zastąpić 1 łyżką mielonego siemienia lnianego lub pominąć dodając więcej wody, w sosie zamiast jaja dodać drugą łyżkę mąki kukurydzianej. Użyć jogurtu roślinnego. Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Tarta jaglana z botwinką, szparagami i twarogiem migdałowym (wegańska)Botwinka (wegańska) Tarta (quiche) z porów (bez ograniczeń) Tarta (quiche) z gotowanymi porami (bez ograniczeń) Koktajl cytrusowy, pomarańczowo-cytrynowy (wegańska & RAW) Koktajl bananowo-jabłkowo-cytrusowy (wegańska & RAW) Owsiane placuszki z nutą wanilii (wegańska) Polewa jagodowa z nutą wanilii (wegańska) Botwinka różowa wegańska (wegańska) Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |