7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka cytrynowa kiślowa



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

5 torebek kisielu cytrynowego
3 łyżki mąki
1 mały proszek do pieczenia
250 g masła
1 szkl. cukru
cukier waniliowy
5 jajek
sok z 1 cytryny
tłuszcz i bułka do formy

Przygotowanie:

Wymieszać kisiel, mąkę i proszek. Utrzeć masło z cukrem zwykłym i waniliowym, dodawać żółtka i po łyżce mieszaniny suchych składników, następnie sok z cytryny i pianę z białek, wymieszać.

Piec ok. 50 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Agnieszka Wanke
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka cytrynowa (wegańska)
Razowa cytrynowa babka z makiem (bez ograniczeń)
Babka drożdżowa ze skórką cytrynową i rodzynkami (bez ograniczeń)
Sztandarowa babka czyli ciasto kokosowo-cytrynowe (wegańska)
Cytrynowa owsianka (wegańska)
Twarożek cytrynowy (lakto-wege)
Babeczki cytrynowe (wegańska)
Winegret cytrynowy (wegańska)
Babka kawowa (ovo-wege)
Babka Mateczki (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas