7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: 26cm forma do tartyciasto:
200 g mąki 20 g cukru 100 g masła 1 żółtko 2 łyżki zimnego mleka krem cytrynowy: 270 ml soku z cytryny (potrzeba ok. 3−4 soczystych cytryn) skórka otarta z jednej cytryny 150 g masła 5 dużych jaj 200-250 g drobnego cukru (zależy jak słodki ma być krem) kruszonka: 100 g mąki krupczatki 50 g masła 50 g cukru + kilka łodyg rabarbaru (czerwona część) do dekoracji +tartę możemy podawać z serkiem mascarpone Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Tapioka z karmelizowanym rabarbarem (wegańska)Tarta z rabarbarem i bezą (ovo-wege) Ciasto ze śliwkami lub rabarbarem i truskawkami (z kruszonką) (bez ograniczeń) Kruszonka z jabłkami (lub rabarbarem lub innymi owocami) (wegańska) Bezglutenowe kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką (wegańska) Żytnia tarta z rabarbarem Zuzanny (wegańska) Tarta cytrynowa RAW (wegańska & RAW) Wegańskie masełko z karmelizowanej cebuli (wegańska) Jabłka w kruszonce (lakto-wege) Jabłecznik na kruszonce (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |