7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:- ulubiony makaron
- duży pęczek pietruszki - 1 ząbek czosnku - 2 łyżki słonecznika (możecie także dodać orzechy włoskie albo dynię) - 1/2 szklanki oleju bądź oliwy - 3/4 szklanki mrożonego zielonego groszku (lub brokułów) - sól - pieprz Przygotowanie:1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
2. Siekamy natkę pietruszki, dodajemy ząbek czosnku, ziarna słonecznika oraz olej. Całość blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Groszek zielony zalewamy na chwilę wrzącą wodą, po kilku minutach odcedzamy i dodajemy do naszego pietruszkowego pesto. Ponownie blendujemy. Zamiast zielonego groszku możecie dodać ugotowane brokuły. 4. Sos możemy podgrzać, ale to nie jest konieczne, w przypadku kiedy wyłożymy go na gorący makaron.
Nadesłał(a) zostalamweganka,
dnia: 2014-06-22 15:30:39.983
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pietruszkowa pasta (makaron) (wegańska)Fasolka w sosie pietruszkowym (lakto-wege) Jajko w sosie pietruszkowym (bez ograniczeń) Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege) Sos czosnkowo-pietruszkowy - doskonały! (wegańska) Łatwa zupa groszkowa z zielonym "makaronem" (wegańska) Sos orzechowo-pietruszkowy genialny do pizzy, zapiekanek itp. (wegańska) Makaron z sosem serowym (lakto-wege) Makaron z sosem serowym 1 (lakto-wege) Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |