7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron z sosem pietruszkowo-groszkowym



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

- ulubiony makaron
- duży pęczek pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki słonecznika (możecie także dodać orzechy włoskie albo dynię)
- 1/2 szklanki oleju bądź oliwy
- 3/4 szklanki mrożonego zielonego groszku (lub brokułów)
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

2. Siekamy natkę pietruszki, dodajemy ząbek czosnku, ziarna słonecznika oraz olej. Całość blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.

3. Groszek zielony zalewamy na chwilę wrzącą wodą, po kilku minutach odcedzamy i dodajemy do naszego pietruszkowego pesto. Ponownie blendujemy.
Zamiast zielonego groszku możecie dodać ugotowane brokuły.

4. Sos możemy podgrzać, ale to nie jest konieczne, w przypadku kiedy wyłożymy go na gorący makaron.
Nadesłał(a) zostalamweganka, dnia: 2014-06-22 15:30:39.983
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pietruszkowa pasta (makaron) (wegańska)
Fasolka w sosie pietruszkowym (lakto-wege)
Jajko w sosie pietruszkowym (bez ograniczeń)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)
Sos czosnkowo-pietruszkowy - doskonały! (wegańska)
Łatwa zupa groszkowa z zielonym "makaronem" (wegańska)
Sos orzechowo-pietruszkowy genialny do pizzy, zapiekanek itp. (wegańska)
Makaron z sosem serowym (lakto-wege)
Makaron z sosem serowym 1 (lakto-wege)
Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas