7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 ugotowana pietruszka średniej wielkości
1 ugotowana ćwiartka selera 100 g kaszy gryczanej (1 woreczek) 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 papryki 1 duży pomidor 1 szklanka pestek dyni sos: 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 ząbek czosnku sól pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka kopru 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka tymianku ew. lubczyk Przygotowanie:Umytą sałatę, seler, pietruszkę, paprykę oraz pomidora drobno pokroić i wymieszać.
Do 1/3 szklanki oleju dodać przyprawy (mniej więcej po łyżeczce, sól i pieprz według uznania) i czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać i polać wymieszane warzywa. Kaszę ugotować i dodać do sałatki jeszcze ciepłą, tak żeby uwolnił się aromat przypraw i czosnku. Całość dokładnie wymieszać. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu na gotowe porcje sałatki.
Nadesłał(a) tylkokurczaki,
dnia: 2014-07-06 12:37:49.491
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet z pestkami dyni (wegańska)Pasta z pestek dyni i cebuli (wegańska) Pasztet z selera i pestek dyni (wegańska) Placki ziemniaczane z kaszą gryczaną (ovo-wege) Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (wegańska) Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami (wegańska) Zielone muesli - z jogurtem, kiwi i pestkami dyni (lakto-wege) Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege) Kotlety gryczano-soczewicowe z porem i pestkami dyni (wegańska) Pasztet porowo-bobowy z makiem i pestkami dyni (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |