7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zielone warzywa jednogarnkowe

Danie idealnie współgra z dodatkiem ryżu, ale też świetnie się sprawdza samodzielnie.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 cukinii
1/2 kg brukselki
1 średniej wielkości korzeń pietruszki
1 mały por
4 ząbki czosnku
świeży koper
2 szklanki wody

sos:
1/3 szklanki oleju rzepakowego
sól
pieprz
zioła: majeranek, tymianek, oregano

Przygotowanie:

Brukselkę obrać z wierzchnich listków, odciąć ogonki i pokroić w plasterki. Cukinię drobno pokroić, pietruszkę obrać i pokroić w słupki, pora pokroić w drobne krążki.

Wszystkie warzywa wrzucić do jednego garnka, podlać dwiema szklankami wody i dusić pod przykryciem. Po ok. 5 min do gotujących się warzyw dodać sprasowany czosnek i posiekany koperek. Gotować do miękkości warzyw. Ważne jest, żeby nie gotować ich zbyt długo, tak aby nie straciły swojej intensywności zielonego koloru.

Kiedy warzywa będą gotowe, zdjąć garnek z gazu, a pozostałą wodę odlać. Do szklanki z olejem wsypać wszystkie przyprawy, wymieszać – uzyskany ‘sos’ dodać do warzyw i ponownie dokładnie wymieszać.
Nadesłał(a) tylkokurczaki, dnia: 2014-07-06 12:27:57.44
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielone warzywa duszone z makaronem (bez ograniczeń)
Ajntopf / Eintopf - wielowarzywne danie jednogarnkowe (lakto-wege)
Warzywa z woka (wegańska)
Warzywa z fasolą do makaronu (wegańska)
Pieczone letnie warzywa (wegańska)
Uniwersalne warzywa z granulatem (ovo-wege)
Warzywa faszerowane po gospodarsku (wegańska)
Warzywa marynowane na grillu (wegańska)
Warzywa po chińskawu dla zdesperowanych (wegańska)
Zielone kopytka (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas