7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zielone warzywa jednogarnkoweDanie idealnie współgra z dodatkiem ryżu, ale też świetnie się sprawdza samodzielnie.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 cukinii
1/2 kg brukselki 1 średniej wielkości korzeń pietruszki 1 mały por 4 ząbki czosnku świeży koper 2 szklanki wody sos: 1/3 szklanki oleju rzepakowego sól pieprz zioła: majeranek, tymianek, oregano Przygotowanie:Brukselkę obrać z wierzchnich listków, odciąć ogonki i pokroić w plasterki. Cukinię drobno pokroić, pietruszkę obrać i pokroić w słupki, pora pokroić w drobne krążki.
Wszystkie warzywa wrzucić do jednego garnka, podlać dwiema szklankami wody i dusić pod przykryciem. Po ok. 5 min do gotujących się warzyw dodać sprasowany czosnek i posiekany koperek. Gotować do miękkości warzyw. Ważne jest, żeby nie gotować ich zbyt długo, tak aby nie straciły swojej intensywności zielonego koloru. Kiedy warzywa będą gotowe, zdjąć garnek z gazu, a pozostałą wodę odlać. Do szklanki z olejem wsypać wszystkie przyprawy, wymieszać – uzyskany ‘sos’ dodać do warzyw i ponownie dokładnie wymieszać.
Nadesłał(a) tylkokurczaki,
dnia: 2014-07-06 12:27:57.44
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zielone warzywa duszone z makaronem (bez ograniczeń)Ajntopf / Eintopf - wielowarzywne danie jednogarnkowe (lakto-wege) Warzywa z woka (wegańska) Warzywa z fasolą do makaronu (wegańska) Pieczone letnie warzywa (wegańska) Uniwersalne warzywa z granulatem (ovo-wege) Warzywa faszerowane po gospodarsku (wegańska) Warzywa marynowane na grillu (wegańska) Warzywa po chińskawu dla zdesperowanych (wegańska) Zielone kopytka (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |