7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Barszcz czerwony z wywarem z grzybówPodawać z dodatkiem jajka lub uszek z grzybami.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kg buraków
włoszczyzna kilka suszonych grzybów sok z cytryny sól pieprz ew. cukier Przygotowanie:Grzyby ugotować, wyjąć. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę. Następnie wszystko ostudzić. Włoszczyznę wyjąć.
Oddzielnie ugotować obrane i pokrojone buraki (wody w garnku powinno być tylko tyle, żeby przykryła buraki). Dodać sól i sok z cytryny, odcedzić. Później połączyć wywary i przyprawić. Wskazówki i uwagi:Grzyby i włoszczyznę można zużyć do innych potraw. Z zagospodarowaniem grzybów na pewno nikt nie będzie miał problemów :) Włoszczyznę można np. dodać do masy na pasztet.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu z pl.rec.kuchnia, autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
ale przez jaki okres mam gotowac te buraki???
podpisano Laik autor anonimowy 2001-10-16 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Barszcz wigilijny z wywarem z grzybów i czerwonym winem (wegańska)Wigilijny barszcz czerwony z wywarem z grzybów i chrzanem (na własnym zakwasie) (wegańska) Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska) Kwas burakowy do picia lub na barszcz czerwony (wegańska & RAW) Barszcz czerwony z fasolką, ziemniakami i czasami z brukselką (wegańska) Burgery z czerwonej fasoli i grzybów portobello (wegańska) Barszcz czerwony na zakwasie buraczanym lub zakwasie na żurek (wegańska) Najprostszy znakomity barszcz czerwony (z buraczków nastawianych na noc) (wegańska) Barszcz czerwony rarytas z grzybami, jabłkami i sokiem buraczanym (wegańska) Barszcz czerwony najpyszniejszy (czysty, bardzo esencjonalny, bez cukru!) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy 2001-10-26 00:00:00.0