7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Surówka z mizuny w lekkim winegreciePyszna sezonowa surówka do obiadu. Najlepsza z ziemniakami i smażoną cukinią. Można robić różne jej wariacje - więcej w uwagach. Warto tę surówkę przyrządzić najwcześniej 15 minut przed podaniem :)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 4500 g mizuny (można też użyć sałaty lub sałaty z rukolą, ew. szpinaku czy roszponki. )
5 pomidorów (lub świeże ogórki i trochę koperku) cebula sos: 2 łyżki octu jabłkowego (lub winnego, balsamicznego lub ryżowego) 6 łyżek ulubionego oleju tłoczonego na zimno duża szczypta soli 1 cebula 10 liści bazylii Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Surówka: kapusta z sosem winegret (wegańska & RAW)Winegret miodowy (wegańska+miód) Winegret cytrynowy (wegańska) Lekka, wiosenna, szpinakowa (lakto-wege) Sos winegret (vinegrait, vinaigrette) (wegańska) Gotowane pory z sosem winegret (wegańska) Wieloowocowy sos vinaigrette (winegret) (wegańska) Balsamiczny sos winegret do sałat (wegańska) Lekkie i pożywne śniadanko jaglane (wegańska+miód) Sos czosnkowy lekki i prosty (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |