7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:3 cwikly
200 g bialej kapusty 1 rzodkiew 1 cebula 1 szklanka śmietanki (gęstawej, ale słodkiej) Koperek lub pietruszka sol 2 l wody Przygotowanie:Cwikle, kapuste i cebule pociac w slomke, zalac goraca woda (1/2 szklanki) i dusic 15-20 min. Nastepnie dodac pozostala wode, zagotowac i ostudzic. Rzodkiew naszynkowac bardzo drobno, zmieszac ze śmietanką i wlozyc do garnka z barszczem. Barszcz posolic i ostroznie wymieszac. Podawac z posiekanym koperkiem, albo pietruszka.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Eugeniusz" (eugen.taranov@muc.cablesurf.de)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Duszona rzodkiew azjatycka (daikon) (lakto-wege)Barszcz zakarpacki (lakto-wege) Barszcz z botwiną (lakto-wege) Barszcz ukraiński (wegańska) Barszcz czysty (wegańska) Surówka biało-czerwona z białą rzodkwią i truskawkami (lakto-wege) Rzodkiew / rzodkiewki na ciepło z bułką tartą (wegańska) Barszcz buraczany z domowego zakwasu (wegańska) Witariański surowy barszcz na szybko (wegańska & RAW) Barszcz czerwony z wywarem z grzybów (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |