
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 i 1/2 szklanki wody
3/4 szklanki kaszy jaglanej 15 daktyli szczypta cynamonu 3 jabłka 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie:
Wodę doprowadzić do wrzenia. Daktyle posiekać i wrzucić do wody, wsypać kaszę jaglaną. Gotować pod przykryciem przez 12-15 minut na małym ogniu, nie mieszać. Zdjąć z ognia i zostawić pod przykryciem na kolejne 5-10 minut. Po tym czasie dodać szczyptę cynamonu i dokładnie wymieszać. Kasza powinna być lekko rozgotowana. Jeszcze ciepłą należy rozpłaszczyć na desce do krojenia lub stolnicy na grubość 4-5 mm. Zostawić do ostygnięcia. W tym czasie jabłka umyć i pokroić na szatkownicy na cienkie plasterki. Żurawinę zblendować z dodatkiem wody i soku z cytryny. Pokrojone jabłka można lekko poddusić z pastą żurawinową i zostawić do wystygnięcia.
Chłodną kaszę wycinamy dużą szklanką i przekładamy plastry jaglanego „ciasta” jabłkami w żurawinie. Smacznego! ![]() Źródło/autor przepisu: Przepis i zdjęcie z https://www.facebook.com/Greens4u udostępnione za ich zgodą.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Szarlotka z budyniem (wegańska)Jaglana "nutella" (wegańska) Crumble: najprostsza szarlotka (lakto-wege) Szarlotka, śliwkowiec lub marchewkowiec (lakto-wege) Czekoladowa szarlotka z kruszonką (bez ograniczeń) Wege szarlotka (sypana) (wegańska) Szybka "szarlotka" śniadaniowa (wegańska) Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Kasza jaglana z bakłażanem (wegańska) Kasza jaglana z rodzynkami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |