7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chłodnik z botwinki z ziemniakami i jajkiemMichał Mierzwa: "U mnie w domu to podstawowe danie, gdy na dworze jest powyżej +30 st.C."
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:barszcz z botwinki (tak koło litra)
2 litry słodkiego mleka 1 litr kwaśnego mleka koperek lub inna zielenina ziemniaki jajko na twardo Przygotowanie:Ugotować barszcz z botwinki (tak koło litra) i oddzielnie ziemniaki oraz jajka na twardo.
Dwa litry słodkiego mleka zmieszać z litrem kwaśnego, dolać tego barszczu, dosypać posiekanego koperku tudzież innej zieleniny. Na oddzielnym (dużym) talerzu podać ugotowane ziemniaki, a do każdego talerza zupy wrzucić pokrojone jajko na twardo i voila.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chłodnik wiosenny z botwinki z jajkiem (bez ograniczeń)Chłodnik z botwinką i kwasem burakowym (lakto-wege) Chłodnik litewski z jajkiem (bez ograniczeń) Botwinka (wegańska) Chłodnik a'la litewski na bulionie, z jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik biały (śmietankowy z ogórkiem, rzodkiewką i jajkiem) (bez ograniczeń) Chłodnik serowo-brokułowy z ziemniakami (lakto-wege) Botwinka różowa wegańska (wegańska) Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege) Kuskus z botwinką i soczewicą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |