7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób1,5 l zsiadłego albo mleka albo jogurtu i kefiru
2 łyżki oliwy albo oleju (najlepiej pół na pół słonecznikowego) ew. 6-8 orzechów włoskich 2 małe świeże ogórki (dowolnie) 2 ząbki czosnku ew. 200 ml śmietanki garść koperku (dowolnie) Przygotowanie:Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na pół, łyżeczką usunąć miąższ z pestkami, pokroić w półplasterki. W wazie utrzeć czosnek z solą, dodać oliwę, dobrze zmieszać, dodać łyżkę przegotowanej wody, zmieszać trzepaczką, dodać zsiadłe mleko lub jogurt i kefir (ewentualnie śmietankę czy orzechy - sparzone, obrane ze skórek i posiekane), roztrzepać, dodać pieprz i koperek. Wstawić do lodówki.
Wszystkie należy przygotować kilka godzin przed podaniem, żeby miały czas się "przegryźć"
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor anonimowy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chłodnik ogórkowy (bułgarski tarator) (lakto-wege)Chłodnik bułgarski (z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem) (lakto-wege) Bułgarski patatnik (lakto-wege) Bułgarska salatka z buraków (lakto-wege) Zapiekanka bułgarska z bakłażanem (wegańska) Chłodnik ze szpinaku (lakto-wege) Chłodnik z truskawek (lakto-wege) Chłodnik owocowy (lakto-wege) Chłodnik poziomkowy (bez ograniczeń) Chłodnik wieloowocowy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |