7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osóbfarsz:
1 kg gotowanych ziemniaków 0,5 kg białego sera cebula sól pieprz ciasto: 0,5 kg mąki trochę soli woda ciepła Przygotowanie:1. Farsz: podsmażyć posiekaną w kostkę cebulę, wymieszać z ubitymi ziemniakami i rozgniecionym białym serem, doprawić.
2. Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą, wyrobić ciasto. 3. Formować pierogi i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę. Gotować aż wypłyną (kilka minut).
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
no cóż. nie jestem wytrawną kucharką - każdy pieróg był innej wielkości, lepiłam je (z pomocą mojego mężczyzny) cały dzień, ale udały się. chyba wszyscy kochają ruskie pierogi, ale czy bardziej nie smakują u mamy? :)))
Rena 2000-09-25 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pierogi ruskie (bez ograniczeń)Kopytka ruskie ("nagie" pierogi ruskie) (bez ograniczeń) Pierogi ruskie jak od babci (wegańska) Pierogi ruskie a zniewalające delikatnością (lakto-wege) Pieczone wiosenne pierogi ruskie (z ziemniakami i pokrzywą) (wegańska) Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną (wegańska) Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska) Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege) Naleśniki ruskie (wegańska) Pierogi z soją (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~patka 2005-08-11 00:00:00.0