
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pasta do pieczywa dla sceptyków tofu"Polepszacze" smaku istnieją również w naturalnej kuchni. Nie bez powodu używam często w moich potrawach sosu sojowego, płatków drożdżowych czy wędzonej papryki. Jednak to olej z pestek dyni stał się teraz asem w doprawianiu posiłków. Bo skoro poradził sobie z tofu, które, no nie ukrywajmy, jest nijakie w smaku?
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kostka tofu, 180 g
50 g sparzonego jarmużu 5 cząstek suszonych pomidorów 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oleju z pestek dyni Przygotowanie:
1. Jarmuż myjemy, usuwamy grube nerwy i wyparzamy kilka minut we wrzątku.
2. Odcedzony jarmuż miksujemy z pozostałymi składnikami i podajemy na kromce chleba.
Nadesłał(a) pierwszesmaki,
dnia: 2016-12-31 18:47:07.014
Źródło/autor przepisu: http://pierwszesmaki.blogspot.com/2015/10/dla-sceptykow-tofu.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta do pieczywa z tofu wędzonego z majonezem, koncentratem i zieleniną (ovo-wege)Pasta pieczarkowo-jajeczna do pieczywa (ovo-wege) Włoszczyzna - pasta warzywna do pieczywa (wegańska) Fava - grochowa pasta do pieczywa (wegańska) Słodka pasta do pieczywa z ciecierzycy i bakalii (wegańska) Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska) Pasta z tofu i tahini (wegańska) Orzechowa pasta z tofu (wegańska) Pasta pomidorowa z tofu (wegańska) Pieczarkowa pasta z tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |